Mercedes SLR ścigał się z ferrari.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jama89
    L&K
    • 2008
    • 1214

no prawdziwy czemu by nie :P

twoja mozliwosc jazd wiaze sie z praca?
    Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Thundi
      L&K
      • 2005
      • 1157

Zamieszczone przez jama89
      twoja mozliwosc jazd wiaze sie z praca?
      Nie to typowo hobbistyczne zajęcie
      O ortografie dba FF.
      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• jama89
        L&K
        • 2008
        • 1214

ale trzeba miec dobre dojscie do takich samochodow zeby ktos chcial ci udostepnic takie cudo
        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• stysiek
          Rider
          • 2007
          • 537

Zamieszczone przez jama89
          ale trzeba miec dobre dojscie do takich samochodow zeby ktos chcial ci udostepnic takie cudo
          E TAM, wystarczy odpowiednio gruby portfel.
          są firmy które wypożyczają takie sprzęty

Komentarz

• jama89
            L&K
            • 2008
            • 1214

stysiek, tez racja, zapomnialem
            Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Thundi
              L&K
              • 2005
              • 1157

To was trochę zaskoczę
              Tylko za H2 musiałem wyłożyć kasę ale to z tego powodu że nie mam kat.C. bo mam jedynie B.

A SLR-em jechałem bo właściciel był na pewnym zlocie (na którym byłem i ja) i ja mu pomogłem Laptop zalał się wodą a ja go uratowałem (nie wiedząc że właściciel przyjechał takim autem) i w ramach podziękowania dostałem kluczyk do auta

Większość przejażdżek odbyłem jako jazdy testowe za granicą - w większości wyglądało to tak że jechałem do salonu danej marki aby zrobić zdjęcie a ostatecznie lądowałem za kierownicą bo chciano mi pokazać jakie to auto jest (przy czym w większości nawet nie żądano ode mnie dokumentów) (w Polsce to raczej niemożliwe aby ktoś osobie która pyta czy może zrobić zdjęcie dawano kluczyki do drogiego auta ale za granicą jeśli o to chodzi jest zupełnie inny świat)

Kilka aut spotkałem w Polsce (ostatni 29-07-2009 około 16:00 pomimo że auto jest na niemieckich tablicach właściciel jest Polakiem i choć krótko to jednak na fotelu pasażera przejechać się udało

zdjęcie robione w Polsce !! - zdjęcie przycięte bo obok stoi mój rower bo akurat byłem na wycieczce rowerowej - więc jak widać czasami trzeba mieć też trochę szczęścia)
              O ortografie dba FF.
              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• lukasz3112
                RS
                • 2008
                • 3607

namo, w wielu Ogólnych Warunkach Obezpieczenia Komunikacyjnego jest zapis, że Towarzystwo Ubezpieczeniowe nie odpowiada za szkody pojazdu, który brał udział w wyścigach itp... a SLR brał także jeśli tylko taki zapis jest to nic nie dostanie
                Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• jama89
                  L&K
                  • 2008
                  • 1214

Thundi, to masz duzo szczescia moze w lotka zagraj :P
                  Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Qulek
                    RS
                    • 2005
                    • 1630
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

IMO z racji konstrukcji tego auta to nie jest do wyklepania.
                    BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• Thundi
                      L&K
                      • 2005
                      • 1157

Zamieszczone przez Qulek
                      IMO z racji konstrukcji tego auta to nie jest do wyklepania.
                      Dokładnie poza tym Aluminium a tego też się nie klepie. Jedynie co to można elementy posprzedawać.
                      O ortografie dba FF.
                      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• jama89
                        L&K
                        • 2008
                        • 1214

tylko kto to kupi skoro sa tylko 2-3? w polsce i wszystkie sprawne
                        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

jest ich wiecej ale na obcych blakach a co do slr to jeździł już popolsce na 2 lata przed jego premierą i produkcją k0slr taka rejestracja

Komentarz

Zamieszczone przez djczas
                            co do slr to jeździł już popolsce na 2 lata przed jego premierą
                            "W rzeczywistości tak naprawdę pojazd krakowskiego konstruktora z wiadomych względu mocno odbiegał od konceptu Vison SLR, o produkcyjnej wersji nawet nie wspominam…" http://www.autogaleria.pl/forum/showthread.php?t=3217

Komentarz

• Thundi
                              L&K
                              • 2005
                              • 1157

O zdarzeniu napisał Super Express. I tu mogę pokazać jak niektórzy historie wysysają z palca a o jakimkolwiek profesjonalizmie nie może być mowy:

Otóż gazeta pisze że:
                              SLR ścigał się z czarnym Ferrari na Belgijskich tablicach (co można zobaczyć na tym obrazku http://img443.imageshack.us/img443/307/cci00004.jpg ) Tablice Belgi wyglądają tak: http://pl.wikipedia.org/wiki/Belgijs..._rejestracyjne

Zaś auto ma takie: http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...977ee4003ee003 (popatrzcie na tablice Ferrari nie SLR'a) Ja rozumiem że tablica nie polska ale jednak nie aż tak bardzo niespotykana - ja dziennie widzę około 10 aut na takich tablicach bo to tablice tymczasowe niemieckie i taką (lub z czerwonym paskiem) posiadają auta które są sprowadzone do Polski a jeszcze u nas nie zarejestrowane !!

ps: notabene tablica ta jest w dniu zrobienia tej fotki już nieważna bo ważna była do 18 (lub 19stego - tą cyfrę akurat ciężko odczytać) września 2009r a niedziela była 20.09.2009
                              O ortografie dba FF.
                              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

Pracuję...